WebbanalysKeymetrics

Vad är Bing?

Sökmotorfraser som inleds med "vad är" är en uppenbar indikation på en användares jakt på ett konkret svar på den ställda frågan.

Typiska "vad är" frågor

Vad är Bing? Jo, en sökmotor!Frågan "vad är bing" kan förefalla lite märklig, men med Google som en dominant bland sökmotorerna och dess främsta spridare webbläsaren Chrome så finns det idag många som inte känner till något annat. Men i skuggan av giganten så puttrar alternativa sökmotorer vidare, och de är väl värda att utforskas.

Vad är Bing och andra typiska vad är frågorHär är ett axplock av typiska "vad är" frågor som använts av denna sajts besökare, prova själv för att se skillnaderna i de svar som ges av olika sökmotorer.

Det finns en rad olika sökmotorer att tillgå, allt från den relativa nykomlingen Qwant till gamla bekanta som Bing och DuckDuckGo. Dessa är exempel på alternativ som man kan ställa om sin webbläsare till att använda som standard istället för Google.

Qwant har ett antal fördelar, vissa gemensamma med DuckDuckGo, som t.ex. inget tramsande med ett fiktivt antal sökresultat totalt (på Google är dessutom siffran ett exempel på ett vilt estimat, går du till sista sidan så stämmer den inte ens). Dynamisk laddning av fler sökresultat när man scrollar nedåt är en annan klar fördel.

---